Bij onze verenigingg kunnen kinderen vanaf 5 jaar ( 4 jaar in overleg) nu ook leren zwemmen met de nieuwe KNZB zwemlesmethode SuperSpetters. Daarnaast blijft de vereniging tevens zwemles geven volgens de methode van de NRZ . De kinderen hebben ook dan twee keer in de week een halfuur zwemles en ontvangen aan het eind van de zwemlessen reeks één diploma dat gelijkwaardig is aan het C diploma van de NRZ.  Ouders kunnen de vorderingen van hun kind volgen met het zwemboek. WZ&PC DE Rijn is dinsdag 29 januari j.l. gestart met 6 nieuwe leskinderen.


Bij onze vereniging kunnen kinderen leren zwemmen met de KNZB zwemlesmethode. Tijdens de zwemles staan plezier en veiligheid voorop, waardoor de kinderen ervaren hoe leuk zwemmen is. We vinden het belangrijk dat kinderen het hele traject tot en met het C-niveau doorlopen en zwemvaardig zijn. SuperSpetters biedt dit in 1 pakket, de kinderen sluiten de lessen af met het KNZB-diploma.  De kinderen kunnen in hun eigen SuperSpetters zwemboek de ervaringen van de zwemlessen van Sanne en Sem volgen. De zwemlesmethode is ook erg toegankelijk voor ouders en biedt hen in combinatie met het zwemboek houvast, zodat zij weten hoe ver hun kind is.  

Met de SuperSpetters methode geven we les in kleine groepjes en zwemmen 2 keer per week 30 minuten. Hierdoor kunnen kinderen gemiddeld na ongeveer 18 maanden afzwemmen. De zwemlesmethode is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar.( in overleg 4 jaar) 

In deze methode is de borstcrawl en rugcrawl het uitgangspunt. Veel kinderen doen deze slagen namelijk al uit zich zelf. Daarom zijn ze vrij gemakkelijk aan te leren. Pas later in de zwemlessen leren de kinderen de enkelvoudige rugslag en de schoolslag. De zwemlesmethode kent ook survivalelementen zoals oriëntatie onder water, water trappen en drijven. Het is namelijk belangrijk dat kinderen niet alleen goed leren zwemmen, maar zich ook kunnen redden tijdens onverwachte situaties. Tijdens de zwemles maken kinderen gebruik van een badmuts, zwembril en zoomers. Hierdoor leren de kinderen sneller zwemmen en uit onderzoek blijkt dat kinderen het zwemmen ook erg leuk vinden. Er wordt geen gebruik gemaakt van drijfmiddelen waardoor kinderen goed ervaren wat het water met hen doet.  Aan het einde van de zwemlessen krijgen de kinderen een KNZB Zwemdiploma. Dit diploma betekent dat het kind zwemveilig is. Het diploma staat gelijk aan het behalen van zwemdiploma C in het Nationaal Raad Zwem-ABC.  

De SuperSpetters zwemlessen zijn gestart op dinsdag 29 januari j.l. Een volgende groep van 6 kinderen zal na de zomer starten. Naast deze lesmethode blijft onze vereniging ook zwemlessen geven volgens de NRZ ABC. Uiteindelijk worden ze allemaal zwemvaardig. Zwemveilig zijn de kinderen na het behalen van het Superspetters diploma en na het behalen van diploma C van de NRZ.

Informatie en opgeven voor de wachtlijst voor Superspetters bij H.Havinga, 0317 420652, e mail: h.havinga2@live.nl