Wedstrijdzwemmen

De zwemselectie van WZ&PC de Rijn zwemt op een hoog niveau in Gelderland, inmiddels bekend als de regio Oost Nederland bij de KNZB, omdat de Kring Gelderland samen is gegaan met de Kring Overijssel.

WZ&PC de Rijn doet er alles aan om dit hoge niveau te handhaven met zwemmers die vaak al vanaf de zwemopleiding ABC van de Rijn binnen de eigen vereniging zijn opgeleid. In de trainingen perfectioneren de zwemmers hun zwemslagen, start- en keerpunten en trainen ook hun uithoudingsvermogen. Hierbij beschikken de trainers over moderne technieken, waaronder onderwateropname-apparatuur waarmee elke zwemmer samen met de trainer zijn eigen zwemtechniek onder de loep kan nemen.

Naast de op maat gemaakte trainingen is uiteraard ook gezelligheid belangrijk. Niet voor niets is er ieder jaar een paaskamp met alle zwemmers, van jong tot oud, waarbij plezier voorop staat, net als het kerstontbijt voor de jongere zwemmers en de kerstborrel voor de oudere zwemmers en de jaarlijks afsluitende clubkampioenschappen met een BBQ. Kinderen van 6 tot en met 9 jaar zitten eerst op de Swimkick Techniekschool. Dan zwemmen ze tot en met hun 12e jaar in de minioren jeugdselectie A en B. Daarna stromen ze door naar de junioren/jeugd/senioren-wedstrijdselectie A of B.