Wedstrijdzwemmen

,

De zwemselectie van WZ&PC de Rijn zwemt op een hoog niveau in Gelderland, in de regio Oost Nederland van de KNZB.

WZ&PC de Rijn doet er alles aan om dit hoge niveau te handhaven met zwemmers die vaak al vanaf de zwemopleiding ABC van de Rijn binnen de eigen vereniging zijn opgeleid. In de trainingen perfectioneren de zwemmers hun zwemslagen, start- en keerpunten en trainen ook hun uithoudingsvermogen. Hierbij beschikken de trainers over moderne technieken, waaronder onderwateropname-apparatuur waarmee elke zwemmer samen met de trainer zijn eigen zwemtechniek onder de loep kan nemen.

Naast de op maat gemaakte trainingen is uiteraard ook gezelligheid belangrijk. Niet voor niets is er ieder jaar een paaskamp met alle zwemmers, van jong tot oud, waarbij plezier voorop staat. Net als het kerstontbijt voor de jongere zwemmers, de kerstborrel voor de oudere zwemmers en de jaarlijks afsluitende clubkampioenschappen met een BBQ. Kinderen van 6 tot en met 9 jaar zitten eerst op de Swimkick Techniekschool. Dan zwemmen ze tot en met hun 12e jaar bij de minioren.

Daarna stromen ze door naar de junioren/jeugd/senioren. Zij kunnen dan kiezen of ze als ambitiezwemmer (A) alle uit zichzelf te willen halen of als basiszwemmer (B) zich te concentreren op zwemmen voor plezier, ontspanning en gezondheid. Ambitiezwemmers trainen minimaal drie keer per week, basiszwemmers kunnen ervoor kiezen om het aantal trainingen te beperken tot één of twee per week.

In de documenten hieronder vindt u informatie over deelname aan wedstrijden en over de verschillende soorten wedstrijden waar De Rijn ieder jaar aan deelneemt.

Hieronder een aantal links naar nuttige pagina’s van de KNZB. U vindt hier de actuele ranglijsten, waarop PR’s en standen van alle zwemmers in Nederland te vinden zijn (dus ook van alle Rijn-zwemmers) en de KNZB wedstrijdkalender met alle officiële wedstrijden. Voor meer informatie over wedstrijden van onze eigen club kijkt u op de pagina wedstrijden.