Zwemopleiding ABC

Zwemles bij WZ&PC De Rijn In Wageningen. In kleine groepjes, met veel persoonlijke aandacht en onder professionele begeleiding leren de kinderen zwemmen. Voorop staat plezier waarbij de kinderen tegelijkertijd technisch goed leren zwemmen. Het betekent dat uw kind allereerst vertrouwd raakt met het water. Pas daarna volgen de beginselen van de zwemslagen. WZ&PC de Rijn kent een eigen diploma dat als beloning dient voor een grote overstap: het dolfijnendiploma, voor de overgang van het ondiepe naar het diepe bad.

Voor hen die na het behalen van de zwemdiploma’s A, B en C willen blijven zwemmen is er de basisopleiding voor het waterpolo en wedstrijdzwemmen, de Swimkick Techniekschool.

Bekijk hier de regels van zwembad de Bongerd

Superspetters

Bij onze vereniging kunnen kinderen vanaf 5 jaar (4 jaar in overleg) nu ook leren zwemmen met de KNZB zwemlesmethode SuperSpetters.  De kinderen hebben twee keer per week  een halfuur zwemles en ontvangen aan het eind van de zwemlessenreeks één diploma dat gelijkwaardig  is aan het C diploma van de NRZ. Tijdens de opleiding kunnen de kinderen hun vorderingen bij houden in hun lesboek dat ze aan het begin ontvangen. Voor elk onderdeel dat zij beheersen krijgen zij een sticker die zij in hun boek kunnen plakken. Op deze manier kunt u als ouder altijd zien hoe ver uw kind is.  Er wordt les gegeven in kleine groepjes. Tijdens de les krijgen de kinderen een badmuts en zwembril en gebruiken we zoomers om de crawlbeenslagen aan te leren. In het begin wordt er veel aandacht besteed aan het watervrij maken. De kinderen leren het water in te springen, onder water te gaan en er zelfstandig weer uit te komen. In deze methode  zijn de borst- en de rugcrawl het uitgangspunt. Dit is voor de kinderen een natuurlijke slag en makkelijk aan te leren. Pas later leren zij de enkelvoudige rugslag en de schoolslag aan. Ook deze methode kent survival elementen. Het is nl. belangrijk dat kinderen niet alleen goed leren zwemmen, maar zich ook kunnen redden tijdens onverwachte situaties. Er wordt géén gebruik gemaakt van drijfmiddelen waardoor kinderen goed ervaren wat het water met hen doet. Het is ook een fijne methode waar plezier en veiligheid voorop staan.

Informatie over de SuperSpetters  bij H.Havinga, 0317-420652 of 0624776696, e-mail; h.havinga2@live.nl

Via deze website kan u uw kind opgeven voor de zwemlessen. Wanneer wij u bellen en uw kind mag starten kunt u aangeven naar welke methode uw voorkeur uit gaat.                                                              

Wij geven zwemles aan kinderen uit Wageningen, Renkum, Bennekom, Ede e.o.

Lestijden (er wordt 2x per week gezwommen)

Dinsdag en vrijdag| ondiepe bad

17.45 – 18.30 uur    ABC 
18.30 – 19.15 uur    Superspetters

Dinsdag en vrijdag | diepe bad

17.45 – 18.15 uur    ABC 
18.15 – 18.45 uur    ABC en Superspetters 

Kijkavonden
Enkel malen per jaar is er een kijkavond voor de ouders van kinderen die in het ondiepe bad zwemmen. Deze kijkavonden zijn altijd de vrijdag vóór het diplomazwemmen. Onder het hoofdstuk diplomazwemmen kunt u lezen wanneer er weer afgezwommen wordt. Tijdens deze kijkavonden kunt vragen stellen aan de leidinggevenden van dit bad en kunt u de vorderingen van uw kind zien.