Swimkick techniekschool

Bij WZ&PC De Rijn leiden wij jonge kinderen op voor zowel wedstrijdzwemmen als waterpolo in onze Swimkick opleiding. De Swimkick is bedoeld voor jeugdige beginnende zwemmers, die de zwemslagen en/of de basisbeginselen van waterpolo goed willen leren.

Als je bij De Rijn wilt wedstrijdzwemmen, waterpoloën of allebei, en je bent 10 jaar of jonger, dan begin je eigenlijk altijd met de Swimkick. Ook 11- en 12-jarigen zijn welkom bij de Swimkick, zij volgen dan in principe een versneld traject. Je kunt beginnen met de Swimkick wanneer je je B-diploma of je superspetter-diploma hebt gehaald.

De Swimkick opleiding duurt twee jaar. In deze twee jaar leren de kinderen de basistechnieken van de rugslag, de borstcrawl, de schoolslag en de vlinderslag. Gedurende de hele Swimkick opleiding heb je iedere vijfde training een waterpolotraining, waarin je de basisbeginselen van het waterpolo leert, zoals zwemmen met de bal, gooien en vangen met één hand en benen om-en-om. Onderdeel van de Swimkick opleiding is deelname aan speciale zwemwedstrijden en waterpolotoernooitjes, gericht op beginnende zwemmers.

De Swimkick trainingen zijn op dinsdag- en vrijdagavond van 18:45 – 19:30. Het is de bedoeling dat je aan beide trainingen meedoet.

Wil je meer informatie, of een paar keer op proef komen meetrainen, mail dan naar: zwemmen@de-rijn.nl