Vandaag, woensdag 10 oktober, hebben we in Ede en Wageningen afscheid genomen van Gerrit van Nieuwenhuizen. Hij overleed op woensdag 3 oktober op de leeftijd van 61 jaar. Gerrit was jarenlang penningmeester van de Zwemcommissie, maar er zullen niet veel van de huidige zwemmers en hun ouders zijn die hem daarvan nog kennen. Gerrit was de vader van onze zwemmers/trainers Rick en Mariëlle, zijn vrouw Margo geeft zwemles en fungeert al jaren als speaker bij onze thuiswedstrijden.

Geruime tijd geleden nam Gerrit de Drukkerij Verweij Wageningen over en de naam van zijn bedrijf sierde jarenlang de linkermouw van het shirt van de zwemmers en zwemsters van de Rijn. Jarenlang heeft hij gezorgd voor de gedrukte versie van de Badkuip, ons verenigingsblad.

We gedenken Gerrit als aan trouw verenigingsman, een goede penningmeester en bovenal een heel bescheiden iemand die het niet nodig vond op de voorgrond te treden. We wensen Margo, Rick en Mariëlle heel veel sterkte.