Een waterpoloseizoen is wat sneller afgerond dan een zwemcompetitie. Er zijn uitzonderingen voor teams van verenigingen die nog naar een NK gaan. Dat vindt in juni plaats. Maar het E team van De Rijn kinderen onder de 11 jaar is  klaar met haar 20 wedstrijden. Eén wedstrijd is niet gespeeld omdat een tegenstander niet genoeg spelers op de been kon brengen en dus niet naar Wageningen kwam. Met deze wedstrijden gespeeld zijn we op een zeer fraaie 2plaats in de ranglijst geëindigd. Mooie prestatie van Anique, Duncan, Amber, Veerle, Wies, Kiara, Tariq, Kaj , Einar, Esmee, en de invallers Marieke, Ruben en Csongor.

In aanvang seizoen 2017 trainde ik een groep kinderen en hoopte dat er in elk geval in het water een team gevormd wordt in de loop van het seizoen. Volgens mij is dat best gelukt. Jammer is dan ook weer aan het einde van een seizoen dat kinderen door moeten naar een volgende leeftijdsgroep. Onze vereniging is net niet groot genoeg dat een team jaarlijks met elkaar kan blijven spelen. Dat is jammer, maar dat is nu éénmaal een feit.

Een klein aantal blijft dan bij het E team, die in 2008 of later geboren zijn. De jongens Tariq, Ruben en Csongor mogen nog twee jaar poloën in dit E team, Duncan nog één jaar. Marieke mag ook nog een seizoen invallen wanneer ze dat wil . Ze kunnen nu al aardig wat, hopelijk zet de lijn zich positief voort. Uiteraard ook hun prestaties bij het wedstrijdzwemmen.  Het lijkt het erop dat er genoeg kinderen zijn om weer een E team te vormen. Binnenkort zal er een informatie avond zijn met ouders en kinderen om te inventariseren.

Na de laatste wedstrijd op zondag 22 april j.l kregen de kinderen het beloofde ijsje van ondergetekende.  Voor de ouders was er nog een fris, ijsje, bier of wijntje. Dronken konden ze niet worden, er was in huize Havinga/van Amersfoort nog restant over van de verjaardag van ondergetekende.  Zij had ook bedacht dat iedereen welkom was op tarthorst 445, onder de carport. Echtgenoot Peter werd even verrast door het onverwachte bezoek, maar paste zich wonderwel aan. Heel rap wat tafels en stoelen vanuit de achtertuin naar voor en geen persoon hoefde nat te regenen. Onweer dreigde , maar daar bleef het ook bij. 

In principe gaan alle kinderen door met polo en /of zwemmen . Alleen Wies gaat zich storten op de sport turnen. Wies zal daar net zo gezellig sociaal zijn zo als ze bij ons aanwezig was. Bedankt Wies !!

Een aantal kinderen zal nog even flink moeten trainen om in goede vorm te zijn tijdens het Nederlands Kampioenschap waterpolo voor kinderen geboren in jaargang 2009 en later.

Tariq, Ruben en Csongor zijn kinderen die daar aan deelnemen, zij hebben competitie ervaring. Bjorn, Britt en  Renske hebben minipolo ervaring en tijdens de polo ochtenden van de Swimkick Opleiding. Benjamin heeft minipolo ervaring, is sterk , kan goed zwemmen , maar twijfelt nog aan zijn deelname. Er worden op zeer korte termijn nog één of twee kinderen gevraagd om of mee te gaan of als reserve oproepbaar zijn.Het De Rijn F team speelt  op zaterdag 9 en zondag 10 juni in het gloednieuwe bad in Amersfoort. Ik ben heel benieuwd hoe het gaat verlopen, hoe sterk de anderen zijn. Eén ding is zeker, het zal een bijzondere ervaring zijn om er aan deel te nemen. En krijgen we de eerste dag flink doelpunten ( maar dan moeten ze wel langs Tariq!) om de oren , dan spelen we zondags wat meer op gelijkwaardig niveau. Elk team speelt sowieso kruisfinales.

Jullie lezen ervan in de volgende digitale badkuip.

Het E team had een zware klus om Hilda het water in te krijgen. Iska had niet zo’n puf om zich te laten dopen . Wat een keurige kinderen van dat E team, dat ze Iska’s uitspraak respecteerden en haar ook droog lieten aan de badrand. Chapeau kinderen, code Blauw!

 

Hiha.