Vanaf september j.l. trainen drie jeugdleden bij de Regionale Waterpolo School in Amersfoort. Elke zondagochtend van 08.00 uur tot 10.00 uur. Dat betekent om 07.00 uur vertrek uit Wageningen om op tijd te zijn voor de landtraining, iets voor 08.00 uur.

waterpolo - RWPS gevolgd door 3 jeugdleden

Kaj Folkerts, die een aantal seizoenen ook deze trainingen volgde, mag nu niet meer. Dit komt doordat er geen extra training is voor jeugd onder de 17 jaar. Maar Kaj traint bij onze vereniging naast de waterpolotrainingen ook bij het wedstrijdzwemmen, een prima combi.

Marlijn Moene (2009) heeft twee seizoenen geleden meegetraind in Amersfoort. Dit kan Marlijn zeker aan, echter naast haar waterpolo en zwemmen steekt ze ook tijd in haar damsport. Voor het dammen reist ze ook de wereld over, daarom is deze training teveel van het goede.

Tariq van Laar en Csongor Bartfai waren vorig seizoen ook al elke zondag in Amersfoort, zo ook dit seizoen weer. Renné Sato, jaargang 2010 is daar dit seizoen aan toegevoegd.

Naast deze trainingen zijn dit seizoen Tariq en Csongor aanwezig geweest bij de testdagen van de KNZB. Helaas is Csongor(2009) nu niet uitgenodigd om in Zeist te komen trainen, wie weet nog na de winterstop of volgend seizoen. Csongor traint ook 1x per week bij RTC (Regionaal talenten Centrum) in Ede.

Tariq (2009) is net als vorig seizoen wel uitgenodigd. Om bij Jong Oranje te komen, zal hij zich moeten meten met jongens uit jaargang 2008. Voordeel van Tariq is, dat hij linkshandig is, daar zijn er minder van dan rechtshandigen.

Alle drie de jongens, veel succes met ontwikkelen in de waterpolo sport!