Negen Rijn zwemmers hadden zich geplaatst om deel te mogen nemen aan de Regionale Lange Afstanden Kampioenschappen 2019 op 9 en 10 maart in het Sportfondsenbad West in Nijmegen. Op deze kampioenschappen worden door alle leeftijdscategorieën de 800m en 1500m vrij en de 400m wisselslag gezwommen. Echt afstanden voor zwemmers met een lange adem en doorzettingsvermogen.

Aan het eind van het weekend stond de teller voor de Rijn op zeven medailles. Dat leverde een negende plaats op in het medailleklassement. Wesley van Elst (zilver op de 800m vrij en brons op 1500m vrij en 400m wissel) en Wessel Meeuwenberg (goud op 800m vrij en zilver op 400m wissel) kwamen met de meeste medailles thuis. De overige twee werden gewonnen door Anique Gravemaker (zilver op de 800m vrij) en Julia Visser (brons op de 400m wissel) zorgen voor de andere twee medailles.

Een goed resultaat . Een mooie bijkomstigheid is dat Wesley met zijn tijd op de 400m wissel slechts 0,3 sec verwijderd is van de limiet voor de nationale kampioenschappen. Er komen nog meer kansen en dan gaat die limiet zeker gehaald worden.