In de afgelopen twee weekenden nam de Wageningse zwemvereniging De Rijn deel aan de Gelderse Kampioenschappen in Nijmegen. Om aan dit kampioenschap te mogen deelnemen moet je een limiet gehaald hebben en die limieten zijn erg scherp. Toch lukte het maar liefst 18 junioren/jeugd/ senioren zwemmers van de Rijn om in totaal 97 keer te mogen starten. Er werden in die twee weekenden veel persoonlijke records gebroken, en dat hoort ook op zo’n kampioenschap, want er is weken naar toe geleefd.

Ondanks de sterke concurrentie konden een drietal zwemmers één of meerdere medailles mee naar huis nemen: Julia Visser (2x brons), Wessel Meeuwenberg (1x zilver) en Wesley van Elst (1x goud, 1x zilver en 1x brons).

De mooiste prestatie was van Wesley. Hij komt uit Ochten, maar traint vier/vijf keer per week bij de Rijn in Wageningen en Rhenen. Naast de gouden medaille op de 400m wi haalde hij op die afstand ook de limiet voor de Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen korte baan, die over een paar weken in Eindhoven gezwommen wordt. Toen Wesley voor zijn start aan zijn coach Herbert de Briais Backer vroeg hoe hij zijn race moest zwemmen, antwoordde Herbert: ”Gewoon hard zwemmen”. En dat deed Wesley.