Afgelopen zaterdag (24 februari) vonden in Alphen aan de Rijn de Open Nederlandse Kampioenschap Studenten plaats. Hier kunnen alle studenten aan HBO en universiteit aan meedoen en strijden om de titel Nederlands studenten kampioen. We zijn hierheen gegaan met een aantal zwemmers van De Rijn die bezig zijn met hun studie en studeren aan verschillende instellingen in het land: Johan, Jarick, Gaby, Tessa, Isa, Matou, Marte en Willemein (uitkomend voor Trivia, maar trainend bij De Rijn). Voor Ilona was het een drukke dag als trainster van Aquifer én van De Rijn. De eerste afstand van de dag was de 4×50 wi estafette die werd gezwommen door Johan, Marte, Jarick en Tessa. Met een tijd van 2:02.32 eindigden zij op de zevende plaats. Op de individuele afstanden werden een aantal mooie eindplaatsen behaald. Johan eindigde op de 50 en 100 ru op plek acht en tien na een week ziek te zijn geweest. Tessa werd op de 50 vr zevende en op de 50 vl dertiende en Gaby werd op de 100 ru vijfde en op de 50 vl zevende, allebei in tijden dicht bij hun pr’s. Jarick, Willemein en Marte zwommen alle drie de 50 en 100 ss, waarop Jarick zesde en achtste, Marte zevende en achtste en Willemein vijfde en vierde werd. Isa zwom in twee pr’s op de 50 vr en 100 wi naar de veertiende en negentiende plek en Matou bereikte de vertiende plek op de 100 vr en de 21e plek op de 100 wi. De dag werd afgesloten met de 4×100 vr die werd gezwommen door Gaby, Marte, Isa en Tessa. Met een tijd van 4:21.81 (2 seconden onder de inschrijftijd) behaalden zij een mooie vijfde plaats. Al met al was het een leuke dag met weer een heel andere sfeer dan de andere wedstrijden!