Yes, het is weer gelukt! Afgelopen weekend mochten de ‘swimkickers’ van de Rijn afzwemmen voor de slag waar ze de afgelopen maanden voor hebben getraind. De zwemmers doen het erg goed, zo goed dat de meeste zwemmers al weer door kunnen stromen!
De grootste groep zwemmers schuift door naar de volgende slag, een aantal zwemmers hebben afgelopen weekend de Swimkick Techniekschool afgesloten en stromen door naar de minioren. Hier gaan de zwemmers hun techniek nog verder verbeteren en wordt er aandacht besteed aan snelheid.
Een aantal zwemmers zijn pas kort geleden begonnen en blijven nog even trainen en oefenen voor ze door gaan naar de volgende slag, maar er wordt een flinke vooruitgang geboekt! Zij zullen afzwemmen zodra ze er klaar voor zijn.
De zwemmers die bij swimkick zijn gestart hebben allemaal hun A, B & C diploma gehaald en zijn doorgestroomd naar de jongste groep wedstrijdzwemmers van de Rijn. Deze zwemmers trainen twee keer per week, op dinsdagavond en zaterdagochtend.
In twee jaar tijd, verdeeld over vier blokken, leren de kinderen de basistechnieken van de rugcrawl, de borstcrawl, de schoolslag en de vlinderslag. Daarnaast hebben de kinderen ook regelmatig een waterpolotraining. Op deze manier kunnen kinderen kennismaken met beide sporten.